“Wat is het leven op het water toch relaxed!”

“Wat is het leven op het water toch relaxed!”

Petra is met Rederij van Hulst mee geweest met de dagtocht naar Katwijk. Zij voer mee op de haast geluidloze ‘Stan Huygens’. Petra heeft de dagtocht naar Katwijk mooi verwoord en dat willen wij graag met u delen.

De route naar Katwijk
“De boot glijdt over het water en mensen zakken weg in de heerlijke kussens van luxe banken. De route vaart langs het groene, oer-Hollandse landschap met koeien, schapen en zelfs molens. Bij binnenkomst in Katwijk komt u eerst door een totaal vernieuwd woon- en plezierhavengebied op de plek waar vroeger een industrieterrein lag. De boot moet om de sluizen heen, die er voor zorgen dat het zoute zeewater zich niet met het zoete binnenwater vermengt. De boot vaart linksaf de Zwaaikom in en meert aan in het hart van Katwijk. “Op mooie zomerse dagen liggen hier mooie oude Katwijkse schepen die je ook kunt bezoeken”.

Een vispauze
In het hart van Katwijk vindt u veel leuke winkels, cafeetjes en restaurants. “Zeeviswinkel en visrestaurant Schuitema in de Voorstraat is echt een bezoekje waard”. Hier wordt alleen met verse vis gewerkt en het interieur heeft een duidelijke link met de visserij. Zo is een deel van het plafond voorzien van scheepstouw. Als scheiding tussen winkel en restaurant bevindt zich een enorm wijnrek dat bestaat uit haringvaatjes.

Kunst in Katwijk
Dat Katwijk altijd verbonden is geweest met de visserij, zie je terug in het museum. Hier vindt u prachtige schilderijen van de negentiende-eeuwse kunstenaars Jan Toorop, Willy Sluiter en Hans von Bartels. Ook is er in het museum te zien hoe ze vroeger sliepen in een visserswoning en welke klederdracht zij dragen.

Afsluiting van de dagtocht
Als afsluiter kunt u nog flaneren langs de boulevard en via de strandovergang naar de zee. “Even de wind door de haren en de blik op oneindig”.

Wil u ook een keer mee varen richting Katwijk? Kijk dan op onze website naar het vaaraanbod! Heeft u vragen over deze dagtocht? U kunt mailen naar info@rederijvanhulst.nl of bellen naar +31 (0)71 250 19 00.