Vaar met ons naar Volendam!

Vaar met ons naar Volendam!

Vanaf 17 juli kunt u weer met ons mee varen naar Volendam. Deze geweldige dagtocht vertrekt vanaf Leiderdorp. We varen over de Kagerplassen richting de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder naar het Nieuwe meer. Via de sluis komen we op de Kosverlorenvaart om dwars door Amsterdam te varen en uit te komen op ’t IJ. Vanaf hier stomen we op richting de Oranjesluizen en na de schutting varen we over het markermeer naar Volendam, onderweg passeren we ook het eiland Pampus. Wij zullen ongeveer om 16:00 uur arriveren in Volendam. U heeft circa 2 uur vrije tijd in Volendam. Om 18:00 uur staat er een luxe touringcar voor u klaar die u weer veilig naar de Zijldijk in Leiderdorp brengt. Wilt u weten wat u allemaal kunt beleven in dit prachtige dorp? Lees hier onder verder!

Een wandeling over de wereldberoemde dijk

Naast een prachtig uitzicht op het water, vindt u op de dijk ook veel typische authentieke huisjes. Deze huisjes dienen vaak als winkeltjes voor toeristen. Hier kunt u bijvoorbeeld foto’s laten maken in klederdracht. In de stijlvolle ontvangstruimtes ziet u foto’s van mensen die u voorgingen. Daar zitten ook beroemdheden tussen. Daarnaast staan er ook een aantal (grote) klompen en andere kunstwerken op de dijk waar u leuke foto’s kunt maken. Verder zijn er veel restaurantjes te vinden waar u een lekker stukje vis kunt eten of op het terras kunt gaan zitten en genieten van het uitzicht. U kunt Volendam dan ook het beste ontdekken tijdens een wandeling.

Bezoek het Volendams Museum

In het Volendams Museum kunt u genieten van verschillende exposities met levensecht en authentieke beelden uit het dagelijks leven van vroeger. Dit is opgezet met veel origineel filmmateriaal en met kunst van kunstenaars die Volendam hebben bezocht. Helemaal leuk om te zien: Het sigarenbandjeshuisje. Hier kunt u een ruimte bewonderen van een Volendammer die maar liefst 11-miljoen-sigarenbandjes in zijn huis heeft geplakt als schitterende mozaïeken.

Kaas en klompen

Bij de Alida Hoeve kaasboerderij en klompenmakerij stonden vroeger koeien op stal. Nu kunt u er kaas kopen. Het personeel draagt Volendammer kledingdracht en laat zien hoe de kaas en klompen gemaakt worden. In de winkel kunt u allerlei soorten kaas proeven en kunt u een grote collectie klompen bewonderen. De toegang is gratis.

Enthousiast geworden over deze leuke dagtocht? U kunt uw tickets hier boeken. Heeft u vragen over deze dagtocht? U kunt bellen naar +31 (0)71 250 19 00 of mailen naar info@rederijvanhulst.nl