Terugblik dagtochten

We kijken terug op een mooi vaarseizoen. Deze zomer stapten velen van u voor diverse dagtochten bij ons aan boord. We voeren door de prachtige natuur, naar mooie steden. Het prachtige zomerweer gaf deze dagen een extra gouden randje. Samen met onze gasten genieten wij keer op keer weer van al het moois langs het water. Hoe vaak we een tocht ook maken, het blijft elke keer bijzonder. Daarom blikken wij graag terug op een aantal dagtochten van afgelopen zomer.

Dagtocht Amsterdam
We hoeven niet uit te leggen dat onze hoofdstad een mooie stad is om te bezoeken. De veelzijdige stad biedt voor ieder wat wils. Beroemd zijn natuurlijk de grachtenpanden en historische gebouwen. Daarnaast is er voor de museumliefhebber een groot aanbod om uit te kiezen en biedt de stad genoeg mogelijkheden om te slenteren over pleinen en langs markten. Redenen genoeg voor ons om vanaf Leiderdorp naar Amsterdam te varen. De vaartocht gaat over een prachtige route door het oer-Hollandse landschap, via de Kagerplassen over de Drecht en de Amstel. Terwijl de schipper zijn kennis over de omgeving graag met de passagiers deelt, serveren wij een lekker kopje koffie met gebak. En vlak voor we aanmeren een lunch met luxe broodjes en soep. Want met een lege maag een stad verkennen kan natuurlijk niet. Op de terugvaart horen we met volle tevredenheid hoe de passagiers hun ervaringen van het stadsbezoek met elkaar uitwisselen. En terwijl we via de Nieuwe Wetering en Kagerplassen terugvaren naar Leiderdorp, serveren we hen een heerlijk nasi-buffet.

Dagtocht Gouda
De dagtocht naar Gouda is een unieke vaartocht. Via de rivier de Zijl gaat de route bij Leiden over de Oude Rijn langs Zoeterwoude, Hazerswoude en Koudekerk richting Alphen aan de Rijn. Een prachtig landschap trekt aan ons voorbij terwijl er wordt genoten van een kopje koffie met appelgebak. Over de Gouwe gaan wij richting Boskoop en Waddinxveen met hun mooie hefbruggen. Vanaf daar zetten wij koers naar de sluis van Gouda, waar we vlakbij het centrum onze aanmeerplek hebben. Vlak voor Gouda staat de lunch klaar. De passagiers gaan van boord en genieten van een stadswandeling, bezoek aan de kaasmarkt of een van de vele musea van Gouda. Vol nieuwe herinneringen komen zij weer aan boord voor de terugvaart. Uiteraard is de nodige echte Goudse kaas gekocht. Terwijl we terugvaren over het Braassemermeer genieten onze passagiers van een heerlijk buffet. Het is fijn te zien hoe onze gasten genieten van zo’n bijzondere dag op stap.

Dagtocht stoomgemaal Cruquius
De dagtocht naar stoomgemaal Cruquius neemt ons mee terug in de tijd. Na een vaartocht langs het Kaageiland varen we via onder meer Lisse en Hillegom naar een van de grootste gemalen van de Nederlandse polders. Tijdens onze stop is er ruim de tijd voor een bezoek aan Haarlemmermeermuseum de Cruquius. In het museum staat de strijd met het water centraal. Het laat de ontwikkeling zien vanaf de drooglegging van de Haarlemmermeer. Indrukwekkend is de kracht van 19e eeuwse stoomtechnieken en de eeuwenlange strijd tegen het water. Dit is een dag die u niet snel zult vergeten. Onder het genot van een culinaire versnapering varen wij weer terug.

Bent u benieuwd naar ons dagtochtenaanbod van 2019? Houdt u onze berichten op de website en social media goed in de gaten. We verwelkomen u graag aan boord bij onze dagtochten.