Schippersblog “Tulips from Holland”

Schippersblog “Tulips from Holland”

“Tulips from Holland!”

Kent u dat, dat je al jaren iets roept maar dat het er nooit van komt? Nou, een bezoek aan de Keukenhof is er eentje van.  Al jaren riep ik thuis dat ik er graag een keer naar toe wilde. Om de één of andere reden kwam het er echter nooit van. In mijn gezin leefde de veronderstelling dat De Keukenhof voor ouderen en toeristen was. De jaarlijkse files met bussen vol dagjestoeristen waren daarvan het bewijs. Daar gaan we toch niet tussen staan? Toen we afgelopen week een bosje tulpen kregen, moest ik er meteen weer aan denken. Vol trots keek onze kleindochter naar het met tulpen gevulde vaasje op de eettafel. Alvast voor Pasen, zei ze erbij. En zo gaat dat al jaren. Rond de Pasen krijgen we steevast een bosje tulpen of een bakje met een narcis erin. Dat “ritueel” herhaald zich enkele weken later rond Moederdag. Een dankbaar en liefdevol gebaar.

Tussen twee kopjes koffie door opperde ik voorzichtig dat het misschien eens leuk zou zijn om naar de Keukenhof te gaan. Tot grote verbazing kreeg ik dit keer positieve bijval; “ja, leuk idee pap, laten we dat eens doen”. Mijn kleindochter keek wat beteuterd. Ze begreep niet wat nu zo leuk is aan “naar keukens kijken”. U begrijpt het vast. Deze reactie had ik niet zien aankomen.

Ik vertelde haar over de mooie bloemen op tafel. En dat de Keukenhof niets met keukens te maken heeft, maar dat het een heel groot park is. Een park vol met vele miljoenen bloemen in verschillende kleuren. Zo’n bijzondere plek dat er mensen uit de hele wereld naartoe willen. Met grote ogen keek ze aan. Daar wilde zij wel naar toe!

Mijn jarenlange volharding om eens naar de Keukenhof te gaan, slaagde in slechts enkele minuten dankzij een klein bosje tulpen op de eettafel. Helaas mogen we er door de coronacrisis nu niet naar toe. Maar, ik heb mijn kleindochter plechtig moeten beloven dat we, zodra het kan en mag, samen naar de Keukenhof gaan.

Stiekem heb ik mijn pijlen gericht op Moederdag. Het zou toch een perfect  moment zijn om mijn vrouw, dochter én kleindochter te verrassen met… tulpen! Mocht het dit jaar niet gaan lukken in verband met de COVID-19 maatregelen, dan gaan we er zeker volgend jaar naar toe!

Was getekend,

“de ouwe”