Schippersblog “Ontdek “Leiu” met een vaart van verrassingen!”

Schippersblog “Ontdek “Leiu” met een vaart van verrassingen!”

Ontdek “Leiu” met een vaart van verrassingen!

Leiden omschrijft zichzelf als “De Stad van Ontdekkingen”. Terecht! Want in Leiden wandel je door 800 jaar zichtbare geschiedenis. Slenterend langs de grachten en door de smalle straatjes van de oude binnenstad zie je de geschiedenis tot leven komen. Je wandelt in de voetsporen van Rembrandt en leert “zijn” Leiden nog beter kennen. Of je ontdekt er de pijlers van de medische geschiedenis van Nederland in de Hortus botanicus, het Academiegebouw, de werkplekken van professor Boerhaave en een anatomisch theater uit de 16e eeuw. Te voet, per boot of per fiets iedereen zal beamen, je voelt je meteen thuis en welkom in deze eeuwenoude historische stad.

Maar Leiden is veel meer dan de stad alleen.  Zelfs voor een schipper blijft een dagje varen vanuit Leiden een heerlijk uitje. De rivieren en plassen bieden eindeloze kilometers vaarplezier. En vanaf het water ziet de wereld er nu eenmaal heel anders uit. Vertrekkend vanuit het centrum van Leiden varen we over de Zijl naar  “Een Streek van Verrassingen”. De Kagerplassen met de mooiste polders en de verschillende eilanden met historische molens zorgen voor onbeschrijflijk mooie aan- en vergezichten. Prachtige waterwegen verbinden het watergebied rondom Leiden met het Groene Hart en andere Hollandse Plassen. Neem van mij aan: Hollandser kan het niet!

Een vaartocht door de “Steek van Verassingen” is dé manier om vanaf het water kennis te maken met de stad en de streek. Met ontspannen gevoel alle pracht en praal ontdekken dat het verrassende en mooie Leiu (“Leiden”) ons te bieden heeft.

Was getekend,

“De ouwe”