Schippersblog “Een herfstvakantie om van te smullen!”

Schippersblog “Een herfstvakantie om van te smullen!”

Het is herfst. De bladeren beginnen te verkleuren. Per boomsoort kunnen de herfstkleuren sterk verschillen. Van geel en bruin tot oranje en rood. Als ze bij gunstig weer aan de bomen blijven hangen, tijdens een zogenaamde ‘Indian Summer’, is dat een prachtig gezicht. Daarnaast is oktober ook de maand waarin de kinderen hun eerste schoolvakantie van het schooljaar vieren. Na een spannende periode van kennismaken met nieuwe klasgenoten, leraren en soms ook een nieuwe omgeving, breekt nu een week van ontspanning aan.

Zelf beschouw ik deze periode als ‘de vrolijke opmaat naar de donkere wintermaanden’. Bovendien is het dé kans om met elkaar nog even eropuit te gaan. De herfstkleuren staan ‘vol in bloei’ en deze seizoenswisseling heeft vooral vanaf het water veel moois om te ontdekken. Komende herfstvakantie presenteren we hiervoor speciale vaartochten die zich het beste laat omschrijven als een “uitje met gezonde spanning”. Spannend om met het hele gezin de natuur van dichtbij te ontdekken of een frisse neus te halen. Maar óók culinair ontspannend met de vers gebakken pannenkoeken die we serveren. Terecht noemen we deze vaarten daarom; “De Smulvaart”.

Geniet deze herfstvakantie daarom van mooie rustige, warme, zonnige nazomerdagen. Even de deur uit. Ver weg van games en Netflix verzekeren we je “een afspeellijst” vol prachtige beelden met bomen die volop in herfstkleur staan en heldere vergezichten. We beloven je een “herfstvakantie om van te smullen”! Vaart u met ons mee?

Was getekend,

“de ouwe”