Schippersblog “Een glaasje op de valreep”

Schippersblog “Een glaasje op de valreep”

Een glaasje op de valreep

In ons dagelijks taalgebruik gebruiken wij veelvuldig gezegdes en uitdrukkingen die aan scheepsonderdelen zijn ontleend. De valreep is een laddertje waarmee men aan boord klimt van een groot schip. Reep is eigenlijk touw: oorspronkelijk was het dus het touw waarlangs men aan boord klom. Later ging de benaming op een trap over.

Nu de eerste maand van het nieuwe jaar bijna achter ons ligt hef ik graag “een glaasje op de valreep”. Een welgemeende toost op uw gezondheid, voorspoed en geluk in het nieuwe jaar. Daarnaast hebben we een extra reden voor een feestelijke toost…

Zo heeft u dit jaar misschien wel een jubileum in het vooruitzicht? Of is u de eervolle taak toebedeeld om een verrassende invulling te verzinnen voor het jaarlijkse familie- of vriendenuitje? Of wordt 2021 bijvoorbeeld het startpunt van een nieuwe fase in uw leven? Allemaal redenen om iets te vieren met elkaar en met anderen. Met een vaart van Rederij van Hulst pakt u gegarandeerd origineel uit! Tot eind februari kunt u gebruik maken van onze geweldige nieuwjaarsdeal. Zo boekt u een rondvaart met 15% korting of een dagtocht met 10% korting. Dus wie komend jaar ‘iets voor de boeg heeft’, biedt dit nieuwjaarsvoordeel genoeg reden om te voorkomen dat u straks “op de valreep” iets moet bedenken of organiseren.

Proost!

Was getekend,

“de ouwe”