Mee aan boord naar het eiland Kaag

Mee aan boord naar het eiland Kaag

Onze thuishaven ligt rondom de Kagerplassen, een van de grootste aaneengesloten watergebieden van Nederland. Het gebied is bekend om de vele eilandjes. Waarvan het eiland Kaag, met ongeveer 350 vaste bewoners, de grootste is. Met onze Rondvaart Kagerplassen trekken we door dit prachtige gebied heen. We geven u graag een impressie van deze rondvaart.

Onze schipper kent het gebied op zijn duimpje
Vrijwel dagelijks vertrekken we vanuit Warmond, we varen over de Kaag richting de Warmonder Leede. We komen langs diverse historische molens, zo is er de Broekmolen uit 1862 en de Kagermolen uit 1684. Opvallend is dat sommige molens groen zijn en andere juist rood. Waarom? Onze schipper vertelt het u in geuren en kleuren. Hij kent deze omgeving op zijn duimpje en kan er honderduit over vertellen.

Oase van rust
Het is verwonderlijk hoe een gebied zo dichtbij de hectische Randstad zo’n oase van rust kan zijn. Hier geniet u van de stilte, het geluid van kabbelend water, de vogels en ziet u koeien grazen. Wie geluk heeft ziet hier zelfs een ooievaar op een eibernest.

Bezoek aan Kaageiland
Op het Kaageiland meren we aan. Hier kunt u een bezoek brengen aan de biologische kaasboer of genieten van een heerlijke lunch. Onze kapitein vertelt u graag wat er op het eiland nog meer te zien valt.

Wilt u ook eens ervaren hoe de Kagerplassen er vanaf het water uitzien? Boek dan hier uw tickets online.