De veelzijdige Bollenstreek

De veelzijdige Bollenstreek

Al meer dan 400 jaar zijn de bloemenvelden het symbool voor de Bollenstreek. Deze bloemenvelden bevinden zich voornamelijk tussen de dorpen Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Voorhout. De afgegraven duinen hier, bleken precies de juiste ingrediënten te hebben om bloembollen optimaal te laten groeien. Zo is de streek uitgegroeid tot het centrum van de bloembollenhandel. Hiervan is de tulp natuurlijk de bekendste bolbloem uit de streek. Daarnaast worden hier in grote aantallen narcissen, hyacinten, dahlia’s en calla’s gekweekt. In het voorjaar als de bloemenvelden in volle bloei staan, zorgt dat voor een prachtig, kleurrijk landschap.

Meer dan bloemenvelden
Maar de Bollenstreek is meer dan alleen de bloemenvelden. Direct naast de bloemenvelden bevinden zich de mooiste polders en plassen van Nederland. Deze plassen vormen een van de grootste vaargebieden van Nederland. De dorpen Warmond en het Kaageiland staan in directe verbinding met het water. Dit gebied staat ook bekend als het Groene Hart van de Randstad. In deze molenrijke omgeving staan veel kleinschalige boerderijen die erg veel lekkere streekproducten aanbieden. De bekendste producten zijn toch wel de Goudse en Leidse kaas. Maar ook de appels, peren, aardbeien en kersen uit dit gebied zijn de moeite waard.

Ideaal voor rondvaart
De uitgestrekte plassen in de Bollenstreek zijn ideaal voor een heerlijke vaartocht. Geniet volop van het prachtige polderlandschap in deze bijzondere streek tijdens een echt Hollandse rondvaart. In het voorjaar staat alles volledig in bloei. Uiteraard is ook buiten het bloembollenseizoen deze streek zeker een bezoek waard.

Benieuwd naar onze rondvaarten door de Bollenstreek? Bekijk hier ons vaaraanbod. We verwelkomen u graag aan boord!