De molens van de Kagerplassen

De molens van de Kagerplassen

De molen is een belangrijk kenmerk van het Hollandse landschap. Molens werden veelal gebruikt door oud-Hollandse kunstenaars die dit verwerkten in hun schilderijen. Schitterende plaatjes van molens die elke dag in onze omgeving nog steeds te bewonderen zijn. Wist u dat de gemeente Kaag en Braassem de meeste molens heeft van heel Nederland? Tijdens onze rondvaarten passeren wij diverse molens, wij laten u graag deze mooie omgeving zien!

Historie

De vroegere bewoners van de Bollenstreek gebruikten molens die door paarden werden aangedreven om regen- en kwelwater te verwijderen uit hun lager gelegen weilanden. Deze ‘rosmolens’ werden in de 16e eeuw vervangen voor kleine windmolens. In het begin van de 17e eeuw stonden er meer dan 80 molens in het gebied rondom de Kagerplassen. Nu zijn daar nog ongeveer 25 van over, waar we erg blij mee zijn.

Rondvaart over de Kagerplassen

Geniet met een rondvaart van de prachtige omgeving van de regio Kaag. Het hele jaar door biedt Rederij van Hulst rondvaarten aan op de Kagerplassen. Zo geniet u van de prachtige omgeving in het Groene Hart met familie en vrienden. Onze boten voldoen aan alle voorwaarden om een rondvaart succesvol te maken voor uw bedrijfsfeest, bruiloft of receptie. Wij verzekeren u dat u een onvergetelijke dag beleeft tijdens het varen op de Kaag.

Bezoek een werkende molen

Wilt u een molen bezoeken? Dat kan! Met onze dagtocht ‘bezoek een werkende molen’ nemen wij u mee over de Kagerplassen. Tijdens deze tocht stappen we uit en bezoeken we één van de gerestaureerde molens. Hier krijgt u uitleg over de werking van de molen. Een geweldige ervaring!

Vaar met ons mee en aanschouw de vele historische molens rondom Kaag en de Kagerplassen. Bekijk hier ons volledige vaaraanbod. We verwelkomen u graag aan boord. Heeft u vragen? U kunt mailen naar info@rederijvanhulst.nl of bellen naar +31 (0)71 250 19 00.