Een ware vaarmarathon voor de vaarliefhebber. Gedurende de vaart trekt het wisselende landschap van de provincie Noord-Holland aan u voorbij.

Via het mooie Kagerplassengebied komen we op de Ringvaart van de Haarlemmeerpolder. Wat nu een grote polder is, was vroeg een groot meer tussen Leiden, Haarlem en Amsterdam. Dit meer is in de 19e eeuw drooggelegd met behulp van drie stoomgemalen. Wat tevoorschijn kwam, is een prachtig stuk vruchtbare grond. Deze dagtocht laat u dit prachtige landschap van de Haarlemmermeerpolder goed zien.

Ter hoogte van het Amsterdamse bos gaan we de Nieuwe Meer over. Via de Nieuwe Meersluis varen we dwars door het centrum van Amsterdam om uiteindelijk in de Oude Houthaven aan te komen. We varen verder over ’t IJ en het Noordzeekanaal dwars door het havengebied van Amsterdam. Deze zeehaven is ruim 700 jaar oud en nu een gebied waar oude en nieuwe industrieën elkaar zichtbaar ontmoeten.

Via Zijkanaal C varen we via de sluis van Spaarndam op het Spaarne. Weldra komen we door het historierijke Haarlem. Bij het Cruquiusgemaal gaan we de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder weer op. Wij komen langs Bennebroek, Zwaanshoek, Hillegom en Lisse. U geniet van het oerhollandse landschap met molens, dijken, polders en zijn karakteristieke plaatsjes. Uiteindelijk komen we via het Kagerplassengebied weer thuis.

Inclusief koffie met appelgebak, een lunchbuffet van de chef, in de middag een borrelhapje en afsluitend dagverse soep met twee broodjes.

Tijdens de vaart is, naast de inbegrepen verzorging, een kleine kaart beschikbaar, met een beperkt assortiment dranken en etenswaren.

Deze vaartocht wordt uitgevoerd met schip met bovendek.

Bij onvoldoende aanmeldingen behouden wij ons het recht voor om de vaartocht te annuleren of te verplaatsen. Bij annuleren ontvangt u een tegoedcode.

Loading the JavaScript code...
Laden van JavaScript code...
Lade JavaScript-Code...
Chargement du code JavaScript...